Сошичненська сільська територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення про виявлення та взяття на облік на території Сошичненської сільської ради безхазяйного рухомого та нерухомого  майна та майна відумерлої спадщини

Дата: 18.10.2024 12:29
Кількість переглядів: 28

Фото без описуВідповідно до рішення виконавчого комітету Сошичненської сільської ради від 25 липня 2024 року № 107 «Про створення постійно діючої комісії з виявлення відумерлої спадщини, виявлення, обстеження та взяття на облік безхазяйного нерухомого та рухомого майна на території Сошичненської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області», Сошичненська сільська рада повідомляє, що на території нашої громади постійно діючою комісією буде розпочато процедуру виявлення, обстеження та взяття на облік безхазяйного нерухомого та рухомого майна та відумерлої спадщини.

У зв’язку з наведеним, діюча комісія зобов’язана вжити заходів щодо проведення технічної інвентаризації майна розташованого на території господжарських дворів колишніх КСП та населених пунктів Сошичненської територіальної громади та взяття його на облік, а саме майна, яке не має власників або власники якого невідомі та не успадковане.

Якщо під час інвентаризації об’єкта житлового фонду буде встановлено його непридатність для проживання, розглядатиметься питання щодо його використання як нежитлового.

З метою взяття на облік безхазяйного нерухомого майна відділ архітектури, землевпорядкування, комунальної власності та екології Сошичненської сільської ради, відділ правового та організаційно-технічного забезпечення Сошичненської сільської ради готуватимуть документи для внесення до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відповідні дані.

Безхазяйні нерухомі речі братимуться на облік органом, що здійснює державну реєстрацію прав на нерухоме майно, за заявою Сошичненської сільської ради. Про взяття безхазяйної нерухомої речі на облік робитиметься оголошення у друкованих засобах масової інформації.

Після спливу одного року з дня взяття на облік безхазяйної нерухомої речі за заявою Сошичненської сільської ради ця річ може буде передана за рішенням суду у комунальну власність. Відділ правового та організаційно-технічного забезпечення Сошичненської сільської ради готуватиме заяву про передачу безхазяйної нерухомої речі у власність Сошичненської територіальної громади.

У разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття дотримуючись вимог статті 335 Цивільного Кодексу України, Сошичненська сільська рада зобов’язана подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою. Заява про визнання спадщини відумерлою подається після спливу одного року з часу відкриття спадщини.

За заявою Сошичненської сільської ради проводитиметься технічна інвентаризація об’єкта нерухомого майна, що визнається відумерлою спадщиною.

Якщо після спливу одного року з часу відкриття спадщини спадкоємці не будуть виявлені, відділ правового та організаційно-технічного забезпечення Сошичненської сільської ради готує заяву до суду про визнання спадщини відумерлою та передачу майна до власності Сошичненської територіальної громади.

Можливі власники безхазяйного нерухомого та рухомого майна та відумерлої спадщини мають змогу протягом року з дня взяття майна на облік звернутися з підтверджуючими правовстановлюючими документами до відділу архітектури, землевпорядкування, комунальної власності та екології Сошичненської сільської ради для уточнення даних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень