Сошичненська сільська територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щоб Великодні свята були «смачними» і безпечними

Дата: 25.04.2024 08:26
Кількість переглядів: 35

Фото без опису Наближаються Великодні свята, а з ними й приємний клопіт. Напередодні Великодня українці зазвичай багато готують. На саме ж свято – споживають безліч різноманітних страв. Готуючись до свята, не слід забувати про небезпеку, яку можуть приховувати елементарні продукти харчування або готові страви приготовлені з порушенням технології, з неякісної сировини або ж з порушенням режиму зберігання.  

   Щоб уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Камінь-Каширського районного управління Держпродспоживслужби  рекомендують дотримуватись простих правил:

  • не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
  • не купувати продукти, що швидко псуються, або реалізуються без відповідних умов охолодження (ковбаси, кулінарні і кремові вироби);
  • суворо дотримуватись правил особистої гігієни перед приготуванням їжі та її прийомом;
  • курячі яйця перед використанням слід обов’язково мити, молоко перед споживанням – кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
  • під час приготування м’яса, риби, їх необхідно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
  • свіжі фрукти, овочі та зелень необхідно ретельно промивати проточною водою;
  • вживати лише свіжоприготовлену їжу, салати заправляти безпосередньо перед вживанням;
  • обов’язково звертати увагу на умови зберігання продуктів харчування та не допускати споживання продуктів у випадку закінчення терміну придатності або при найменшій підозрі щодо їх якості;
  • зберігайте продукти харчування тільки у спосіб та термін, що зазначені на упаковці;
  • не залишати страви зі святкового столу для споживання на наступні дні, особливо за відсутності холодильника;
  • уникайте товарного сусідства при зберіганні в холодильнику сирої продукції та готових страв;
  • для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну фасовану.

 

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання або харчового отруєння необхідно терміново звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я, самолікування небезпечне! Бажаємо приємного святкування!

 

 

 

Камінь-Каширське районне управління

  Головного управління Держпродспоживслужби у

Волинській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень