Сошичненська сільська територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Дата: 05.10.2023 12:55
Кількість переглядів: 816

      Останнім часом все більше розбрату відбувається на теренах нашої громади. Ми розуміємо, що війна змусила кожного вийти із зони комфорту та робити гарячі рішення. Люди втомлені, нерви бушують. Зараз ми говоримо про закупівлю техніки. Сошичненська сільська рада хоче закупити не лише трактор, а й автобус. Дані рішення були обдумані та виважені. Пропозиція щодо закупівлі трактора надійшла від місцевого депутата. Ми разом побачили велику кількість позитивних аргументів: підвіз піщаної суміші, дров до комунальних установ, заготівля дров на ЗСУ, чищення доріг, підвіз матеріалів з різних населених пунктів, влаштування блокпостів і багато чого  іншого. Бути господарем та розпорядником добре тоді, коли є чим господарювати. Сьогодні бажаючих попрацювати на користь громади мало. Всі розуміємо, що дороге паливо, запчастини, і кожен цінує свій час і зрозуміти  того ж самого підприємця можна. Ми одна з небагатьох громад, яка не має ніякої техніки. Для покращення благоустрою нашої громади необхідний трактор, який ми плануємо закупити за кошти місцевого бюджету. У наших населених пунктах значна частина вулиць і доріг грунтова або щебеневе покриття, що вимагає постійного утримання та приведення до належного стану. Громада розвивається і розширює надання комунальних послуг: розчистка заметів та подолання наслідків непередбачених ситуацій. І загалом, невже всі думають, що нічого надзвичайного у нас не відбувається. Люди знову ж будуть задавати питання владі: «Чому сніг не розчищений, чому не зробили грейдерування вулиць?», а керівники установ – «Чим привезти матеріали?».

Ситуація з автобусом схожа: маємо великий заклад освіти у селі Карасин, який є опорним, а автобус в перші дні війни був переданий військовим. Розмір співфінансування з місцевого бюджету склав 50 відсотків від орієнтовної вартості транспортного засобу, а це не багато не мало 1500000 грн. Сьогодні ми очно відновили освітній процес, руку до цього доклали і наші жителі і ми за це їм дякуємо, але діти змушені самостійно чи з допомогою батьків долати не один кілометр до школи. У громаді є один автобус, технічний стан якого ледве задовільний. Щоб довести дітей на змагання або фестиваль ми змушені заключати договори з перевізниками. Ніхто не впевнений сьогодні, що буде завтра, але ми не маємо права складати руки і дивитися назад. Діти ростуть сьогодні, дрова потрібні сьогодні. Не потрібно вносити чвар, давайте дбати про розвиток.

          Ще одним із наших напрямків роботи є посилення безпекової ситуації. Для цього між керівництвом сільської ради і НП України було підписано меморандум з цього питання. В рамках меморандуму за кошти місцевого бюджету, які були передані як субвенція ГУНП України у Волинській області вже придбаний один автомобіль і на останній сесії була виділена додаткова субвенція на придбання ще одного автомобіля у розмірі 900000 грн. Станції поліції мають розміщуватися у селі Сошичне та селі Карасин. Хтось скаже що не на часі, але безпека в громаді має бути на першому місці. І на перспективу ми повинні стати більш законослухняними, а не шукати причин як би ці закони обійти. Допомога підрозділам ЗСУ, Міністерству внутрішніх справ України, на облаштування укриттів надається відповідно до їх запитів, які погоджені військовим командуванням та військовою адміністрацією, та реальною потребою. Зокрема на сектор безпеки і оборони з місцевого бюджету у 2023 році було проведено видатків близько 5000000 грн. і це при тому всьому, що рік ще не закінчився! На благоустрій та дорожню мережу більше 2000000 грн., на придбання палива для комунальних установ близько 2500000 грн.

Фото без опису

 

Миру і швидкої ПЕРЕМОГИ!!! СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень