Сошичненська сільська територіальна громада
Волинська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Сошичненській ТГ планується створити Центр культурних послуг

Дата: 14.02.2023 09:42
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

У Сошичненській ТГ планується створити Центр культурних послуг

    На функціонування культури у нашій громаді у 2022 році було виділено майже 3 млн. гривень, на 2023 рік виділено майже 2,2 млн. гривень, мова іде про заробітні плати працівників та кошти на утримання закладів. Це доволі немала і відчутна сума для місцевого бюджету.

    На черговій сесії депутатам Сошичненської сільської ради буде запропоновано проект рішення про створення Центру культурних послуг, затвердження структури і штатної чисельності працівників комунального закладу.

     Центр культурних послуг – це багатофункціональний заклад культури, що має зручне розташування для відвідування жителями територіальної громади, спроможний забезпечувати надання комплексу якісних культурних послуг та нове бачення розвитку культурної сфери в умовах децентралізації.

     До складу Центру входитимуть структурні підрозділи: філії Центру, сільські клуби, сільські публічні бібліотеки, народний аматорський колектив та в перспективі передбачається молодіжний центр.

   Усі працівники культури приїжджатимуть до Центру або його філії і готуватимуться до культурних заходів, виступів, концертів.

    Також, затвердимо План культурних заходів Сошичненської громади. Усі працівники культури залучатимуться до одного культурного заходу, а не сам керівник сільського клубу у селі. Керівник клубу не може фізично один зробити будь-який виступ чи день села. Досі, чомусь, кожне село у цьому плані відокремлене, саме по собі.

     Крім цього, ми плануємо виділити кошти з місцевого бюджету на закупівлю сцени для концертів, фестивалів, бо сцена є важливим сценічним обладнанням.

    Головна мета створення центру – це не економія коштів для виплати заробітної плати працівникам, а ефективне їх використання, щоб наша громада отримала якісні культурні послуги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень